2011. február 6., vasárnap

Ananász

A nyers ananászban megtalálható a bromelin nevü enzim amely a fehérjemolekulák bontása révén gyorsítja a fehérjeemésztést és segítséget nyújt a zsír elégetésében.Az ananászkonzervben már nincs bromelin fehérjebontó enzim ugyanis az a hőkezelés során elvész. Az ananászlének viszont izzasztó és vizelethajtó, ezáltal lázcsillapító hatása van.


Folsavtartalma a vörös és fehérvérsejtek, valamint a vérlemezkék képződésénél fontos szerepet játszik. Kutatások bizonyították, hogy az ananász jó hatással van az immunrendszer működésére, és növeli a test ellenálló képességét.Alegjobb tulajdonsága az, hogy fogyasztható még akkor is, ha a beteg gyomor már szinte semmit nem tud elviselni.Az ananász jó kiegészítője a különféle fogyókúrás étrendeknek és a tisztítókúrák elmaradhatatlan gyümölcse, mivel fogyasztása után a szervezetből gyorsan ürülnek a méreganyagok.Az ananászt többféleképpen fogyaszthatjuk: gyümölcspréssel ananászlevet készíthetünk belőle, azt keverhetjük más zöldségek és gyümölcsök levével (sárgarépa, alma, barack).A reformkonyha egyre gyakrabban használja e rendkívül előnyös gyümölcsöt sajtokhoz, köretekhez, szárnyas húsokhoz. Grillsütőben néhány perc alatt ízletes grillezett ananász készíthető, de az ínyencek kipróbálhatják az ananászos garnélarákot is.Jótanácsok: Étkezés közben érdemes ananászlét fogyasztani, mert segíti az emésztést és csökkenti a vér savtartalmát. Emésztési zavarok esetén szintén ajánlott az ananászlé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...